top of page

VORES HISTORIE

Hunde har altid haft en særlig plads i Maria McKinlays hjerte. Hun har i flere år arbejdet som hundetræner med mantraet om, at træningen skal foregå på hundens præmisser. Nu er hun sprunget ud som butiksindehaver på egen matrikel.

Den 4-årige schæferhund Aura kender vejen til træningsbanen, som er dens absolutte yndlingssted. Med logrende hale, hurtige ben og tungen hængende langt ud af munden, springer Aura i fuld fart over alle forhindringer på vejen til banen. Et par gange stopper hunden op for at vente på dens ejer, 29-årige Maria McKinlay.

- Aura er demohund. Når der er hold, er hun med til at vise de andre hunde, hvordan de skal gøre, forklarer en smilende Maria McKinlay.

Man kan roligt kalde Maria McKinlay et hundemenneske. Hun er opvokset med hunde, som hun den dag i dag har tre af. Albert, Kelsey og Lego, hedder de. Desuden har hun en lang række uddannelser, som beskæftiger sig med det firbenede dyr. Nu har hun også en dyrehandel og egen træningsbane på en landejendom mellem Langsted og Højrup, hvor hun og kæresten bor.

Alle hunde kan trænes

Maria McKinlay har drevet virksomheden "Dogs In Motion" siden 2016, men først i april i 2021 flyttede hun og kæresten til det nye sted, som ifølge hundetræneren egner sig perfekt til det, hun skal bruge den til.

- Jeg har altid gerne villet have min egen træningsbane, siger Maria McKinlay, som er særligt glad for evidensbaseret træning.

Mange opdrager deres hund efter, at "det virkede på den gamle hund". Og der spørger jeg "hvorfor" eller "hvorfor virkede det ikke?".  Jeg giver heller ikke hundene de her labels som "aggressiv" eller "problemhund". Jeg plejer at kalde det, at hunden er sød, men måske lidt uartig, for jeg mener, at alle hunde kan trænes. Man er bare nødt til at finde ud af, hvordan de skal trænes, og hvad der motiverer hunden, forklarer Maria McKinlay.

Produkter til den kvalitetsbevidste hundeejer

Butikken er hyggeligt indrettet i den gamle stald, som Maria McKinlay har brugt meget tid på at få sat i stand. Der er kaffe på kanden til kunderne, og de optændte gasvarmeovne luner den lille butik. Hunde-elskeren kalder det selv en kvalitetsbutik, og her kan man blandt andet købe hendes eget godbidde-mærke "Albert og Co."

- Det er en kvalitetsbutik til hundeejere, som gerne vil deres hund det bedste. Det er ikke discountvarer, men de er til en god pris, siger hun.

Det engelske efternavn stammer fra Marias farmor, som kom fra England. Maria McKinlay har derfor både skotske, engelske og irske aner, men hun er født og opvokset i Skibhuskvarteret i Odense. Dog har hun altid haft en drøm om at bo på landet, hvor der er plads til hundene.

 

På landet bor hun nu, og hun ser frem til at byde kunder og hundeejere velkommen i såvel butikken som til hundetræning og konsultationer.

- Det her bliver et hundemekka, griner Maria McKinlay.

bottom of page