top of page

Valg af behandler

Et godt sted at starte, når du skal vælger en behandler til din hund, er at kigge på uddannelse, kurser og selvfølgelig udtalelser/referencer fra klienter.

Ring til behandleren du har i tankerne og spørg om information, hvis det ikke står på deres hjemmeside.

 

Din hunds reaktion Først og fremmest, hvis din hund ikke kan lide behandleren, så følg hundens instinkt. Der er selvfølgelig mange hunde som bliver nervøse ved nye mennesker eller klinikker; du kender din hund bedst og kan afløse den i situationen.

De fleste hunde har ikke noget imod mennesker med gode healende intentioner. Hvis du ser din hund reagere negativt på bare tilstedeværelsen af personen - så må du ikke ignorere det. En hund kan mærke om en person vil dem noget godt eller ej.

Hvis din hund kan lide behandleren, så hold øje med dens udtryk under behandlingen.

Tegn på for meget kraft er blandt andet: Lægger ørene tilbage, prøver at bide og prøver at komme væk. Nogle justeringer/greb kan være ubehagelige fordi man er nødt til at komme pres på et område, der allerede gør ondt. Dette er dog kun kortvarigt. Det kan sammenlignes med at få presset en finger ind i et blåt mærke, men bagefter få en dejlig varm pude på; du giver et sæt, men slapper af bagefter

Derfor er det helt i orden at se en kortvarig spænding efterfulgt af afslapning.Du vil også se tegn på frigivelse af endorfiner under behandlingen. Disse tegn inkluderer bl.a.: slikker sig om munden, prutter, sænker hovedet, ser søvnig ud eller øjnene ser glas-agtige ud. Ikke alle hunde viser tegn for frigivelse af endorfiner, især ikke ved deres første behandling. Det du kigger efter er at din hund overordnet set har det komfortabelt.

 

Hunden har altid ret!

Mine venner der ikke har hund, har ofte spurgt mig om jeg ikke var bange for at arbejde med hunde - især dem der har ondt. Jeg forklarer altid at hundene kan mærke når man vil dem noget godt og prøver at hjælpe dem. De kan mærke ens hensigt og gør deres bedste for at være i ro.Så lyt til din hund, den ved bedst.

 

Stil spørgsmål

Det er vigtigt at spørge din behandler undervejs.

Mine go to spørgsmål, når jeg er ved en behandler er altid følgende:

  • Vil du forklare hvad du mærker og gør?

  • Hvad er behandlingen efterfølgende derhjemme?

  • Må jeg få en udskrift på hvad der er blevet juseret / behandlet?

 

En behandler kan IKKE alt

Når du arbejder med en behandler, er det vigtigt at vide at vi alle har vores ekspertise.

En massør kan ikke det sammen som en osteopat, og en osteopat kan ikke det samme som en kiropraktor etc.

Det er vigtigt at kende sine begrænsninger og ikke at være bange for at henvise til andre behandlere. I min optik er det absolut ikke et svaghedstegn hos en behandler, men tværtimod et tegn på selvindsigt og at behandleren har hundens bedste i mente - og ikke penge.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page