top of page

Forberedelse er nøglen til succes

Fail to prepare – Prepare to fail

Når det kommer til socialisering, er træning og forberedelse det, der sætter din hund op til succes. Hvis den er blevet forberedt til at opføre sig på en bestemt måde, som du har formet den til siden du fik den hjem som hvalp, og til at den skal ud og vise sine færdigheder i den virkelige verden; Så bliver den en ægte rockstjerne!


At træne i situationen sætter din hvalp op til fiasko. Den er ikke blevet forberedt til det. Den har ikke færdighederne og den viden det kræver. Den kæmper, og selvom den gør sitabsolut bedste, kan den ikke træffe de rigtige valg, da det rigtige valg ikke er blevet gjort klar over for den.En sammenligning

Scenarie 1

Træne til situationen

Du ved at du vil få gæster på besøg i hjemmet, og du ønsker ikke at din hvalp skal hoppe op af dem. Som forberedelse, arbejder du på at lære din hvalp at være rolig i sin kurv. Du laver øvelser der udvikler din hunds selvkontrol og fokus på dig. De værdsætter dig mere end noget andet!


Træne i situationen

Gæsterne er lige ankommet for at møde den nye hvalp, som ikke har fået noget træning. Da de ankommer, er hvalpen løs og løber energisk over til dem, hopper op og napper i deres ærmer og bukser. Din hvalp reagerer slet ikke på dig! Hvor er det altså frustrerende! Nu kan du ikke belønne hunden for den gode adfærd, fordi de ikke tager de rigtige valg. Øv, situationen er alt for svær.
Scenarie 2

Træne til situationen

Du ved at du vil have den hvalp med på ture og ligger mærke til at den virker bekymret over nye ting. Som forberedelse, arbejder du på at lege nogle øvelser der fokuserer på at udvikle deres selvtillid og optimisme, velvidende at det vil hjælpe dem til at være modige, når de møder nye situationer. Du kan også arbejde på at afbryde, så de snildt kan sige ”Det rager ikke mig”, når de får muligheden for det. Fantastiske ture lurer lige rundt om hjørnet, når din hvalp er klar!


Træne i situationen

Du tager din hvalp med på tur, som du altid har drømt om og den kæmper imod at gå. Den trækker i modsat retning og vil bare gerne hjem. Det var ikke det du drømte om! Din hvalp er ikke klar.Scenarie 3

Træn til situationen

Du har altid drømt om at tage din hund med på vandreture og lade dem svømme rundt i vandet. Med det i tankerne, arbejder du på øvelser der udvikler selvtillid omkring vand, såvel som fleksibilitet og optimisme ved mødet med noget nyt. Vandreture vil byde på mange mærkelige og underlige ting og oplevelser, så du ønsker at både du og din hvalp er klar. De klarer vandleg til perfektion, og første gang i er ude på en vandretur og din hvalp ser vandet, er der ikke et sekunds tvivl. De hopper direkte i vandet!


Træn i situationen

Det er jeres første vandretur. Din hvalp kan alle sine basis lydighedskommandoer og du glæder dig til at introducere dem til vandet, da der ligger en skøn lille bæk på turen. Du prøver at lokke den i vandet, og i samme sekund at poten bliver dyppet i vandet, trækker den poten til sig! Woah! Hvad dælen’ er det og det er kold! Nu vil den ikke i nærheden af vandet, uanset hvor meget du lokker med mad og legetøj på den anden side. Den springer over så den ikke rører ved vandet, men den vil absolut ikke interagere med vand længere. Din hvalp var ikke forberedt.
At forberede din hvalp til situationen giver dig mulighed for virkelig at opbygge et fantastisk tillidsfuldt forhold. Den ved at du har dens ryg og vil sætte den op til succes hvert skridt på vejen. Som et resultat af at være forberedt er den meget mindre tilbøjelig til at fejle, og de valg der er GODE, dem du helt sikkert vil have den til at træffe, bliver gjort klare og indlysende for den. Mindre fiasko, mere succes! Det lyder som en sejr!
36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page