top of page

Før du får din hvalp hjem

Du læser måske det her før du vælger din hvalp, eller måske et par uger før du skal hente din hvalp fra en opdrætter eller et internat. Uanset hvad er du sikkert ved at gå til af glæde og spænding!

Det er nu forberedelserne til den lille pelsklump skal laves.

Venteperioden er et fantastisk tidspunkt hvor du kan søge viden, blive enige om husregler i familien og virkelig lære at forstå hvalpe og hvordan de reager/opfører sig, inden den hvalpen ankommer og vender jeres liv på hovedet

Vælg din hvalp

Hvis du ikke allerede har valgt en hvalp endnu, så har du en god mulighed for at lave din research så du vælger en race, der passer dig og din livsstil. Der er ikke nogle rigtige eller forkerte svar, men hver race har specifikke evner og karakteristika som kan gøre dem til et bedre match til dig.

Tænk på din livsstil
Hvor meget træning og aktivitet har de specifikke racer du kan lide? Kan du se dig selv indfri den tid det kræver?

Tanker fra en opdrætter

Denne tekst er originalt skrevet af Mette Torp Bisgaard indehaver af kennel Macushla Macree og opdrætter af Welsh Corgi Cardigan. 
Teksten er redigeret så den er tilpasset opdrættere generelt.
Den redigerede tekst er godkendt af Mette.

 

Når du har fundet ud af, hvilken race, du mener vil passe ind i dit liv, så skal du til at gøre op, hvilken opdrætter din hund skal komme fra. Og hvad avlslinjerne skal indeholde og give videre både fysisk og mentalt til din kommende hund. Opdrætterne i Danmark kan kun stambogsføre deres hunde, hvis de overholder de nødvendige krav fra Dansk Kennel Klub, hvilke er forskellige fra race til race. Men uanset hvad, så er disse ting nødvendige for at opnå stambog. Derudover så ligger der nogle ønsker som man fra raceklubbernes side har fået indført. Spørg ind til det hos pågældende opdrætter.  Andre går helt andre veje og har fokus på skelet, mentalitet og arbejdsevner. Det betyder at der måske undersøges for dysplasi i hofter albuer og skuldre. At man tester for arvelige sygdomme, fejlfarver, kort og langt hår. At man får mentalbeskrevet sin hund af fagfolk. At man træner forskellige discipliner som kan påvise hundens arbejdsegenskaber. Altsammen noget som hver enkelt opdrætter selv vælger til og fra og prioriterer som de vil: Altså ikke krav, men frivilligt. Så er du en køber som også ønsker at vide hvad hundene “indeholder” indvendigt, skal du henvende dig til de opdrættere som fx røntgenfotograferer avlshundene.

bottom of page